Fri frakt över 499 kr | Snabb leverans

Tips på kul sätt att inreda med färg

Att inreda med färgstarka kulörer eller blanda olika färger kan vara svårt. Här kommer våra bästa tips för att lyckas med färg i hemmet.

 

Färgglad inredning från Klevering

1. Välj de färger du älskar

Vilka färger tycker du om? Fundera på vilka färger du brukar dras till. Ofta är det färgen på de saker du först ser när du kommer in i ett rum eller de färger du brukar välja när du handlar kläder. Du kan också gå igenom sparade inlägg på Instagram eller dina tavlor på Pinterest och se om det går att hitta någon röd tråd i färgval. När du sedan definierat vilka färger du vill inreda med hemma så väljer du dessa med samma mättnad - tänk neon eller pastell till exempel om man ska beskriva ytterligheterna.

 

Färgglad inredning från Klevering

2. Gå på känsla

Skapa den stämning som du vill känna hemma. Blått och grönt inger lugn, vitt kan kännas kliniskt men också rent, svart och grått är mysigt och elegant, rosa, rött och orange ger värme, energi och kan bidra till kreativitet.

 

Färgglad inredning från Hübsch

3. Bygg vidare från färg på sådant du redan äger

Om du kollar noga på till exempel tavlor och textilier så finns det säkert färger där som du kan plocka ut. Välj sedan färger i samma färg men olika kulörer och placera sedan på minst tre andra platser i rummet för att skapa en helhet.

 

Färgglad inredning från Broste Copenhagen

4.  Välj en färg och gå all in

Välj din favoritfärg och kör på med möbler, inredningsdetaljer och textilier i olika nyanser av den färgen. Tillsammans med trä och sten kan det blir riktigt fint. Annars går det ju bra att matcha med kompletterande färger på till exempel motsatt sida av en cirkulär färgskala. Snyggt och trendigt!

 

Läs mer

Bleka pastellfärger - det nya neutrala!

Inred med lila (årets färg 2022)

Stora vaser för säsongens buketter