Fri fakt på alla beställningar från 499 kr

Tips på kul sätt att inreda med färg

Så lyckas du med färgglad inredning

Att inreda med färgstarka kulörer eller blanda olika färger kan vara svårt. Men du behöver inte gå all-in direkt, ibland kan det kännas enklare att börja i liten skala. Vill du göra ett gediget förarbete så kan du alltid ta hem färgkartor från färgleverantörer eller få hjälp med att hitta olika färgkombinationer via verktyg online. Här kommer våra bästa tips för att lyckas med färg i hemmet.

 

Färgglad inredning från Klevering

1. Välj de färger du älskar

Vilka färger tycker du om? Fundera på vilka färger du brukar dras till. Ofta är det färgen på de saker du först ser när du kommer in i ett rum eller de färger du brukar välja när du handlar kläder. Du kan också gå igenom sparade inlägg på Instagram eller dina tavlor på Pinterest och se om det går att hitta någon röd tråd i färgval. När du sedan definierat vilka färger du vill inreda med hemma så väljer du dessa med samma mättnad - tänk neon eller pastell till exempel om man ska beskriva ytterligheterna.

 

Färgglad inredning från Klevering

2. Gå på känsla

Skapa den stämning som du vill känna hemma. Blått och grönt inger lugn, vitt kan kännas kliniskt men också rent, svart och grått är mysigt och elegant, rosa, rött och orange ger värme, energi och kan bidra till kreativitet.

 

Färgglad inredning från Hübsch

3. Bygg vidare från färg på sådant du redan äger

Om du kollar noga på till exempel tavlor och textilier så finns det säkert färger där som du kan plocka ut. Välj sedan ut 1 - 3 färger eller en färg som kan användas i olika toner, och placera sedan på minst tre andra platser i rummet för att skapa en helhet.

 

Färgglad inredning från Broste Copenhagen

4.  Välj en färg och gå all in

Välj din favoritfärg och kör på med möbler, inredningsdetaljer och textilier i olika nyanser av den färgen. Tillsammans med trä och sten kan det blir riktigt fint. Annars går det bra att matcha med kompletterande färger på till exempel motsatt sida av en cirkulär färgskala eller färger som går ton i ton. Snyggt och trendigt!

 

5. Börja i liten skala med få utvalda detaljer

Börja med att skapa ett stilleben med föremål du älskar på soffbordet för att starta dina resa mot mer färg i hemmet. Experimentera med färgkombinationer, material och kvalitet. Att skapa ett färgglatt blickfång är ett perfekt sätt att skapa lite mer spänning i inredningen.

 

6. Välj ut några accentfärger som passar med din existerande inredning

Kombinera din basfärg som till exempel kan vara vit, grå eller beige med 1 till 3 accentfärger som du placerar ut på olika platser i hela hemmet. På så sätt skapar du en genomgående röd tråd samtidigt som du adderar färg till inredningen.

 

 

Läs mer

→ Tips på roliga färgkombinationer att inreda med

→ Stora vaser som tar för sig

→ Våra bästa presenttips inom inredning och smycken