Fri fakt på alla beställningar från 499 kr

Inredningstrender och färger 2022

Nytt år, nya möjligheter - låt oss spana på inredningstrender inför 2022. Efter en tid av hemarbete och mycket tid hemma så har hemmet blivit allt viktigare för oss. 2022 präglas av lyxiga, grandiosa färger, oväntade färgkombinationer och vågade mönster. Självklart med ett hållbart fokus. Arbeta med färg som poppig accent och välj flera färger för en spännande inredning, eller arbeta med din favoritfärg från årets palett och välj ton-i-ton.

 

Pasteller och färgklickar med 80-tals vibbar

 

Mintgröna, blå och gula pasteller matchas med lila och rosa. Lekfullt, kreativt och färgsprakande - precis vad vi på Acurie tycker om.

ljusblå_ram_pastellfärg_&klevering

Lila i alla nyanser

 

Lila har dykt upp inom både mode och inredning de senaste åren. Under 2022 får färgen ännu mer utrymme och möjlighet att verkligen glänsa. I allt från möbler till textilier och inredningsdetaljer ser vi denna fantastiska färg som varit underskattad under allt för många år.

 

Lila vas, Hübsch / Lila spegel, &Klevering

 

Transparent 

Klarglas och plexiglas ger ett luftigt intryck samtidigt som det låter föremål eller innehåll ta plats. I allt från vaser till möbler ser vi detta - det innefattar även tunna transparenta men färgade glas, förvaring och möbler.

Transparent Watery vas, ByOn

 

Speglar

 

Speglar har präglat vår inredning ett tag men vi är fortsatt taggade på att inreda med speglar för att skapa mer rymd och harmoni i hemmet. Gärna speglar med vågade ramar och lekfulla former, som den ovala spegeln nedan med lila ram.

 

Lila spegel, &klevering

 

 

Brända toner av gult, orange och rött

 

Färgsprakande och varma inredningar i brända toner tar plats. Det gäller både gult, orange och rött som gärna kombineras med brunt och beige för en enhetlig inredning med mycket värme.

Förvaringsburkar med lock i glas, Hübsch / Fat, ByOn

 

Colorblocking

 

Två eller fler kontrasterande kulörer i samma inredning. Liksom inom mode får färger ta en mer central roll i hemmet i allt från inredningsdetaljer till hur vi målar våra väggar (och tak).

 

Grönska och grönt

 

Nu går vi mot grönt och gröna rum i flera avseenden. Låt de gröna växterna ta plats samtidigt som du målar väggar och inreder med möbler och detaljer i alla nyanser av grönt.

 

Grön vas, &klevering / Grön rund vas, &klevering

 

Rogivande blått

 

Låt färgen blå sätta stämningen i hemmet nästa år. Blått har den fina egenskapen att ge en lugn, avkopplande och rogivande känsla. Inred med blått i flera nyanser och känna lugnet sprida sig genom hemmet.

 

Rund vas - blå och rosa, Hübsch / Isblå ljushållare, Hübsch / Blå fotoram, &klevering 

 

 

Asymmetri och det operfekta

 

Organiska, asymmetriska former syns i både möbler och inredningsdetaljer. Det kan vara böljande former på speglar eller handgjord keramik. 2022 vill vi bort från det perfekta och hitta unika färger och former.

Transparent glasvas Watery, ByOn / Fat, ByOn

Läs mer om inredningstrender 2022

→ Årets färg 2022 - Lila / Very Peri

→ Second hand-inredning - Upptäck Acurie Pre-loved