Fri fakt på alla beställningar från 499 kr

Färger inom inredning 2023

Kulörer och färgkombinationer inom inredning att satsa på i år

Varje år kommer nya roliga färger som vi inte visste att vi älskade. Några färger följer med från förra året medan andra är nya bubblare. Här listar vi några av de färger och färgkombinationer vi ser lite extra av just nu och som spås bli populära under 2023. Hos Acurie handlar du noga utvalda inredningsdetaljer från varumärken, second hand och lokala kreatörer.

 

Klargrön vas, second hand - Acurie Pre-loved

Poppiga accenter i klara nyanser

I år tar klara toner av blått, grönt, rött och orange plats. Tänk grundfärgerna i sin renaste form. Perfekt att kombinera med neutrala toner eller som accent till pastellfärger. Bra inspiration till denna färgtrend kommer från konst av Henri Matisse.

Se alla inredningsdetaljer

 

Persikorosa ljuslykta från ByOn

Varma persikotoner skapar en varm inredning

Aprikos, laxrosa, persika - ljusare nyanser av rosa syns mycket nu. Färgen är mjuk och varm och blir ett fint komplement till en inredning med neutral bas. Kombinera gärna med ljusare nyanser av grönt och blått.

Se alla rosa inredningsdetaljer

 

Lavendel och andra lila nyanser

Ännu ger vi inte upp på den pigga, trendiga och historiskt kungliga färgen lila. Lavendel är en kulör som vi ser både inom inredning och mode just nu. En vacker, ljus färg som piggar upp varje inredning.

Se alla lila inredningsdetaljer

 

Pastellgrönt

Grönt är en av de mest populära färgerna att inreda med. Färgen har många positiva egenskaper, som att den verkar lugnande och för tankarna till naturen vilket naturligt ger en harmonisk och trivsam inredning. Pastellgröna nyanser matchas fint med ljusa neutrala toner medan dovt salviagrönt ger ett svalare och sobert intryck. I den gröna färgskalan finns många vackra toner och nyanser att hämta!

Se alla gröna inredningsdetaljer

 

Färgtrender inom inredning 2023 - Acurie

Kontraster

Kontrasternas år! Satsa på colour blocking och färgkombinationer som rött och rosa, rött och orange, orange och rosa, rött och grönt med mer. Använd samma styrka på kulörerna för att få till helheten. 

Färgglada inredningsdetaljer

 

Djupare, mörkare toner 

2023 ser vi mer av djupare toner som bränd orange och petrolblå. Kanske är det som en motreaktion på ljust och fräscht samt alla pasteller som synts under de senaste åren. Ett tecken på det är att vi ser väldigt mycket mörka bruna kulörer, ett tecken på att även de ljusa nyanserna som beige behöver justeras i styrka. Dessa färger är perfekta för att skapa en effektfull inredning. Det blir mysigt, trivsamt och spännande på en och samma gång.

Se alla inredningsdetaljer

 

Lekfulla färgkombinationer

Allt fler kanske känner igen sig i känslan att vilja ha på sig roligare färger? Detsamma gäller hemmet. Vi längtar i alla fall efter att ta in ännu mer färg i inredningen. Gärna i lekfull form, varför inte ta fram saker du älskade när du var yngre, barn eller tonåring? Det är ett tips om du vill inreda på ett glädjefyllt sätt: gå tillbaka till det du drogs till som barn!

Se lekfulla inredningsdetaljer

 

Second hand och vintage

I år spås second hand-försäljningen nå rekordnivåer, så även inom inredning. I ett försämrat ekonomiskt läge hittar vi nya, kreativa sätt att uppdatera våra hem till en mindre peng. Hos Acurie handlar du ett noga utvalt sortiment av second hand inredningsdetaljer, så som vaser och skålar.

Till Acurie Pre-loved

 

Läs mer

→ Tips på roliga färgkombinationer att inreda med

→ Stora vaser som tar för sig

→ Våra bästa presenttips inom inredning och smycken