Fri fakt på alla beställningar från 499 kr

Inred med årets färg 2022 från PANTONE - Very Peri (Lila)

2022 går i färgen lila, närmare bestämt PANTONE 17-3938 Very Peri

Årets färg från PANTONE är vågad, kreativ och spännande. Tagen från den blå färgfamiljen med en rödviolett underton ger färgen en glädjefylld känsla med mycket självförtroende. Under 2022 inreder vi med lila i alla nyanser och kombinerar med kompletterande färger. Under en tid av mycket distansering och isolering vill vi återigen ta ut svängarna i heminredningen.

Handla dina lila inredningsdetaljer hos Acurie

Den perfekta lila vasen kommer från Hübsch. Alla buketter eller enstaka blommor och kvistar blir fantastiska detaljer i varje hem tack vare denna glasvas. Danska Hübsch skapar kreativ, trendig och vågad design - alltid i de vackraste färgerna.

Lila vas Bloom från Hübsch

Lila är fint att kombinera med många andra färger som vi ser tydligt i den randiga kudden från Hübsch. Toner av beige, orange och vinröd skapar en fin kontrast till den ljusa lila färgen. Kudden passar väldigt bra i en soffa i grått eller beiget. 

Lila kudde med ränder från Hübsch

Använd en spegel som ett komplement till tavlorna på väggen där hemma. Det är svårt att hitta en finare spegel i år än den flätade lila spegeln från &klevering. 

Färgglad lila spegel från &klevering

I sommar dekorerar vi fönsterbrädet med många små vaser i olika färger, och ingen vas passar bättre för detta än den runda lila glasvasen i lila. Så somrigt och härligt!

Lila rund vas Swirl från &klevering

Dekorera inte bara ditt hem med lila inredningsdetaljer, utan passa på att i dekorera dig själv med lila örhängen. Dohres lila örhängen görs för hand i Göteborg.  

Lila örhängen från Dohre

 

Handla lila inredningsdetaljer här

Komplettera lila med grönt, rostig orange och beige

Om vi kikar på trender inför 2022 så är det perfekt att kombinera lila i alla nyanser med kontrasterande färger som grönt och rostigt orange. För en sober och elegant inredning använd lila som en spännande detalj i en övrigt beige, vit och svart inredning.

 

Läs mer

→ Tips på roliga färgkombinationer att inreda med

→ Stora vaser som tar för sig

→ Våra bästa presenttips inom inredning och smycken