Fri fakt på alla beställningar från 499 kr

Idéer och tips på färgkombinationer att inreda med

Ett enkel knep när du vill använda färg i inredningen på ett smart sätt är att utgå från härliga färgkombinationer. Välj en färgkombination som du själv känner glädje i magen när du ser och försök sedan att använda varianter av de färgerna när du inreder.

Vi har såklart våra egna favoriter när det kommer till färgkombinationer och här tipsar vi om några av dem.

Lila och rost (mörkorange)

En färgkombination som syns på flera håll nu är att ljust lila nyanser och rostfärgad mörk orange. Den dova mörkare nyansen passar väldigt fint tillsammans med ljusa pasteller, och särskilt med lila. Är du intresserad av att börja inreda med en ny färg - testa en färg du är sugen på med en inredningsdetalj. Istället för att måla om en hel vägg eller köpa en färgglad möbel, köp en detalj i den färg som du vill testa. Inte en lika stor investering och enkelt att byta ut om du inte känner dig helt nöjd. 

Skapa stilen med färgglada inredningsdetaljer

Ljusgul och ljusblå

Att inreda med färg kan hjälpa dig att få ett mer personligt uttryck i ditt hem och  få det att sticka ut från de vanliga vita, gråa och beiga hemmen som vi ser mycket av där ute. Med det sagt, är du inte van att inreda med färg så kan en bekväm början vara att välja en färg som ligger nära de neutrala färgerna grå och beige: ljusgul. Ljusgult tillsammans med ljusblått en är storfavorit här hos Acurie och ett kul sätt att ge ditt hem karaktär samtidigt som det ger ett neutralt intryck. 

Stilen kan du skapa med detaljer till hemmet i ljusblått eller ljusgult (eller både ock). En ljusblå ljusstake kan vara dekor på ett stort bord eller på en byrå. En ljusblå vas eller ett ljusgult fat kan användas på samma sätt. 

Skapa stilen med färgglada inredningsdetaljer

Lila och mintgrön

 

Bild från Pinterest 

För dig som vill ta med dig sommaren in i höst är det svårt att hitta en bättre färgkombination än lila och mintgrön. En uppfriskande färgkombination för den som vågar ta ut svängarna lite mer i inredningen och inte är rädd för färg. Du kan även använda lila och mintgrönt som grund för att skapa en pastelldröm där hemma. Allt du behöver göra är att addera fler pastellfärger, som rosa eller blå.

Använd inredningsdetaljer i lila och mintgrönt för att skapa stilen. Mintgröna eller lila vaser kan stå framme som en dekoration även utan blommor. Drinkarna hemma på fredagkväll kommer smaka ännu godare i mintgröna drinkglas.

Skapa stilen med färgglada inredningsdetaljer  

Blå och orange/brun

 

Bild från Pinterest

Är du sugen på en färgglad och mysig höst hemma kan du köra på med rostig orange och bruna nyanser i inredningen. Bryt det bruna med ljusblåa toner för att skapa en dynamisk, mysig men livfull stämning där hemma.

Använd detaljer i brunt, orange och blått för att skapa stilen. Ta fram ljusblåa ljus och låt dem stå framme ett litet tag innan du tänder dem eller uppdatera inredningen på toaletten med rostfärgade förvaringsburkar (perfekta för tops och pads). 

Skapa stilen med färgglada inredningsdetaljer   

 

Läs mer

→ Stora vaser som tar för sig

→ Våra bästa presenttips inom inredning och smycken