Fri fakt på alla beställningar från 499 kr

Bleka pastellfärger - det nya neutrala!

I modevärlden har vi under ett tag sett bleka pasteller som ljust gult, ljust blå och ljust grön smyga sig in (igen). Nu spanar vi på hur detta tar form i inredningsvärlden. Bleka pastellfärger är ett naturligt nästa steg mot en färggladare inredning för dig som gärna inreder med neutrala färger men nu vill levla upp. I år inreder vi med bleka pasteller i ljust gult, dovt ljusblå toner, smutsiga lavendelfärger och ljust gröna nyanser på allt från väggar och tak till inredningsdetaljer som kuddar, ljusstakar, glas, porslin och mycket mer.

En mild färgexplosion

Med bleka pasteller kan du kombinera många olika kulörer, i och med att de har samma mättnad blir intrycket harmoniskt, balanserat och lugnt. Resultatet blir en rolig och kreativ inredning som ger mycket glädje till alla oss som älskar färg.

Bild: Pinterest

Pasteller ligger nära vita, beige och grå nyanser 

Ljust gul till exempel ligger i känslan väldigt nära beige, men ger ett piggare uttryck. Det är också väldigt vackert att kombinera ljust gula kulörer med beige och grå nyanser, alltså kommer det vävas ihop med den inredning du kanske redan har. Har du ett neutralt hem så krävs det inte en totalrenovering för att få till stilen, färgerna går redan ton-i-ton med ljusa grå och beige nyanser vilket gör att kombinationen kommer gifta sig väl.

 

Bild: Fashion Potlock via Pinterest

Inredningsdetaljerna som sätter stilen

Ljusgult stort fat, Broste Copenhagen

Ljustgult fat Broste Copenhagen'

En av våra favoritfärger i år är ljusgult, vilket kanske märks. Speciellt under de soligare månaderna så dras vi till denna dovt solgula kulör som är så enkel och vacker att kombinera med det allra mesta i hemmet. Fatet blir så snyggt att duka upp med på bordet både till fest och vardag, eller ha ståendes framme för frukt och grönsaker. Organisk och vågig form, tillverkad i glas. PLUS: perfekt present!

 

Ljusrosa och beige rutig kudde, &klevering

Kudde i teddymaterial från holländska &klevering. En skön kudde att vila huvudet mot både inom- och utomhus. Trendigt blockrutigt mönster i ljust rosa och beige.

Pastellfärgade stearinljus

Färgglada stearinljus livar upp varje inredning! Perfekt som gå-bort-present eller för att pryda någon av våra vackra ljusstakar. Dessa miljövänliga stearinljus kommer från danska Broste Copenhagen och levereras i set om 4 i en vacker förpackning. I vårt sortiment hittar du lila stearinljus, ljusblå stearinljus och beige stearinljus i en guldfärgad nyans.

Bubblare: Pastellfärgade pärlörhängen

Dohre designar örhängen med pärlor tillverkade för hand i polymerlera, vilket gör att varje pärla är unik. Det ger också möjlighet att tillverka pärlor i en mängd vackra och trendiga färger och stilar. Välj mellan enstaka pärlor eller flera på rad, det finns också hoops med glaspärlor i olika färger. Alla modeller finns i både guld och silver.

Läs mer

→ Stora vaser för säsongens buketter

→ Tips på kul sätt att inreda med färg